Кандидат за депутат предизвика скандал в метрото

OFFNews 13 септември 2014 в 08:57 14847 5

Кандидат-депутат предизвика скандал в метрото, разплака касиерка и изтръгнал дръжката на вратата в стаята на полицията, където го отвели.

Инцидентът с Николай Апостолов от Движение за независима България - кандидат за депутат и водач на листа в Сливен на партия "Общество за нова България" - е станал на 12 септември сутринта на метростанция "Цариградско шосе" в София. За него съобщи Нова телевизия.

Скандалът избухнал при плащането на таксата (50 стотинки) за буферния паркинг към метрото. По думите на очевидци мъжът се държал агресивно, в резултат на което касиерката се разплакала. От днешните му обяснения пред Нова тв стана ясно, че я "подканил" да си свърши работата по-бързо, след което той уточни, че й се "поскарал". Обяснява, че жената била отказала да сложи картата му върху четеца.

„Подадох ѝ картата за влизане в паркинга и билета, с който съм пътувал с метрото. Отказа да сложи картите на четеца. Казах ѝ да си свършва работата, защото бързам”, разказва Апостолов.

Апостолов е бивш депутат от СДС. През 2004 г., когато е посланик в Германия, е задържан от полицията заради превишена скорост и съмнения за шофиране в нетрезво състояние. Апостолов е човекът, нарекъл публично външния министър на Германия Йошка Фишер "Йошката".

При инцидента вчера очевидци твърдят, че Апостолов е употребил алкохол. Той категорично отрича и твърди, че изобщо не пие алкохол. 57-годишният мъж от Сливен обяснява, че не той е счупил дръжката на вратата към стаята на полицията в метрото - тя била счупена, преди да го вкарат в стаята.

Самият Апостолов днес обвини Нова тв, че направила "платен" репортаж, за да го очерни.

Лидерът на "Общество за нова България" Агоп Каспарян се разграничи от постъпката на Апостолов. В коментар за Нова тв той заяви:

"Разбра се, че се разграничаваме, всеки нормален човек би се разграничил, надявам се и нашите партньори от „Независима България” да се разграничат. Смятам, че такъв тип постъпка не подхожда на човек на неговата възраст, въобще не подхожда на нито един нормално мислещ и интелигентен човек. Още повече когато ти си кандидат за народен представител и даваш пример и съответно очакваш народа да те избере”, коментира Агоп Каспарян.

Днес Апостолов бе категоричен, че няма да се оттегли от кандидат-депутатската надпревара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови