Кадиев за кабинета: ГЕРБ тръгнаха в изключително лоша посока

OFFNews 22 октомври 2014 в 09:34 5772 18

Георги Кадиев

"ГЕРБ тръгнаха в изключително лоша посока - съставяне на просто математическо мнозинство, което по моя преценка ще се разпадне при първата по-сериозна криза. Например при увеличение на тока. Малките партии ще видят, че губят от тази коалиция, тъй като трябва да се взимат непопулярни мерки и ще започнат да бягат. Ако наистина търсеха някаква стабилност, трябваше да се разберат със системните партии, тези, на които се крепи цялата политическа система - леви, десни, либерални. Не трябваше непременно да се прави коалиция, трябваше да се тръгне в посока програмно правителство".

Това заяви Георги Кадиев в интервю за Нова тв.

Той определи Реформаторския блок като "естественият партньор на ГЕРБ", но в момента, заяви Кадиев, не е време за естествени партньори. Той допълни, че държавата е в сериозна икономическа криза и предстоят много сериозни решения и затова са нужни необичайни решения, а не просто да събереш десните партии.

Всички са наясно, че ако участват, губят и затова никой не бърза да влезе в това правителството, защото знае, че предстои нестабилност, смята социалистът.

Според него БСП няма друг избор в тази ситуация, освен да бъде опозиция и единственият път за Столетницата тотална промяна, за да не се провали и на следващите избори. Според Кадиев предстоящата среща между преговарящите за съставяне на правителство от страна на ГЕРБ и на БСП ще е "проформа".

Кадиев коментира и нападките, отправени към него от Димитър Дъбов чрез в. "Преса". Дъбов заяви, че "богати младоци", сред които и Кадиев, с бизнеси за милиони, искат да овладеят партията.

"Няма значение колко пари имам, единственото, което има значение е колко пари съм откраднал. И аз не съм откраднал нито един лев", заяви Кадиев и призова Дъбов да заяви ясно дали обвинява съпартиеца си в кражба на пари.

"Интервюто е срамно, мен ме беше срам, когато го четох. Някои хора сигурно са се смели. Оставете какво казал за младоците, за мен и за другите, но да кажеш, че големият проблем на БСП е, че е прекалено проевропейска", коментира още Кадиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!