Йовчев: Всички ще съжаляваме за Орешарски

OFFNews 24 юни 2014 в 08:51 18467 44

Цветлин Йовчев

„Помнете ми думите, всички ще съжаляваме за Орешарски, защото ще оценим след време това, което е направил, и това, което още е могъл да направи в тази тежка ситуация.“

Такава прогноза направи в ефира на „Нова телевизия“ вътрешният министър Цветлин Йовчев по адрес на премиера Пламен Орешарски.

По думите на Йовчев тежката ситуация в страната е провокирана от политическата нестабилност и противопоставянето между партиите, а не от управлението на Орешарски.

На въпрос дали премиерът е с вързани ръце, Йовчев коментира:

„Всяко правителство и всеки министър-председател е ограничен от определена рамка, в която може да действа. Когато ограниченията стигнат дотам, че той не може да реализира политиките си, тогава идва времето на оставката. Може би сега сме в този момент.“

Вътрешният министър изтъкна, че при изказванията на БСП и ДПС след изборите за Орешарски е било най-лесно да си подаде оставката, но това не е било политически коректното и отговорно решение.

Йовчев заяви, че най-належащо към момента е да се намери формулата, която да донесе политическа стабилност.

На въпрос кога ще дойде оставката той коментира, че на консултациите при президента партиите са дали ясни заявки. Според Йовчев липсата на консултации днес не означава, че партиите са се отметнали от решението за дати на изборите, което са взели на КСНС.

На КСНС при Плевнелиев миналия вторник партиите се договориха да отложат същинските разговори за днес, защото лидерите на БСП и ДПС – Сергей Станишев и Лютви Местан – отсъстваха от страната. Още на следващия ден обаче председателят на ГЕРБ Бойко Борисов се отметна от решението с мотива, че въпреки обещанието си да ограничи законодателната си дейност, мнозинството е отхвърлило президентското вето върху Закона за МВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!