Жената на Бареков - независим кандидат за кмет на София

Очаква подкрепата на Реформаторския блок и Протестна мрежа

Ива Оприкова 29 май 2015 в 15:54 15512 25

Снимка БГНЕС

Жената до евродепутата Николай Бареков Мария Календерска ще се кандидатира като независим кандидат за кмет на София за местния вот. Кандидатурата й ще бъде издигната от Инициативен комитет.

"Мария Календерска е познато лице в медийните среди, има си своята популярност. Инициативен комитет ще издигне нейната кандидатура за кмет на София. Средата и приятелите на Мария Календерска са повече от Реформаторския блок и от тях тя очаква голяма подкрепа. Обществена тайна е, че е свързана с "Протестна мрежа" и беше активен участник във февруарските протести. Убедени сме, че като надпартиен кандидат ще получи по-добри резултати", разкри за OFFNews лидерът на партията Николай Бареков.

Днес и утре се провеждат събрания на партийния елит на "България без цензура" в София. На сбирките ще се избере нов шеф на софийската организация на "България без цензура". Предстои партийния елит в столицата да реши дали "България без цензура" ще подкрепи надпартийната кандидатура на Мария Календерска, която и в момента е председател на Контролния съвет на партията.

На партийната сбирка ще се обсъжда и втора кандидатура за водач на листата в София за кметските избори.

"Ген.-лейтенант Люцкан Люцканов, който е член на Съвета на регионите на ПП „България без цензура” и бивш командващ Сухопътни войски също е предложен за кандидат-кмет на София от един район", заяви Бареков и допълни, че очаква партийното заседание да се превърне в истинско състезание на идеи и концепции между номинираните.

За кметските избори в столицата и големите градове " България без цензура" очаква да работи в сътрудничество с коалиционни партньори. На въпроса: Кои са те?,  Бареков отговори многозначно: От парламента са, но не искам да конкретизирам.

В интервю за OFFNews още през април лидерът на "България без цензура" разкри детайли за кандидатурите на партията в София и Пловдив.

"Изключително близък човек до мен, на когото вярвам безпрекословно, ще е кандидат за кмет на София. Човек, който е участвал в протестите през февруари срещу Бойко Борисов и активен участник в протестите срещу модела КОЙ. Ако имам подкрепата на гражданите  на Пловдив, и на бизнеса, бих се кандидатирал за кмет и предложил алтернатива на модела СВОЙ", казва Бареков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!