"До 30-годишен ядях картофи и кисело мляко, лично косих тревата за 10 зайци"

OFFNews 11 май 2015 в 18:55 72706 62

Бойко Борисов

До 30-годишен така съм живял - с родителите ми гледахме 5 прасета и 15 кокошки. След работа лично косях тревата за 10 зайци.

Това каза премиерът Бойко Борисов в интервю за bTV, в което въпросите бяха задавани от зрители. Той обяви това в отговор на въпрос от жена на 53 години от хасковското село Добрич, която живее заедно с родителите си с 400 лв. общо

Майката на Борисов го наричала "картофено момченце", защото се хранел основно с картофи и кисело мляко. Той отново разказа, за картофите, които е отглеждало семейството му.

"Агнешко ядяхме само за Гергьовден, и то плешка, защото баща ми беше Методи. Така че аз съм се нагладувал до 30 г.", разказа премиерът.

За работата, която върша, няма такава заплата, която би ме удовлетворила, уточни той.

Разкатаха ме от проверки

Борисов не пожела да коментира начина на живот на кметовете на Хасково и Пазарджик, за които bTV показа, че живеят в охолство, което трудно могат да си позволят с една кметска заплата. 

Относно кмета на Пазарджик - Тодор Попов, който се води независим кандидат, Борисов каза, че е против независимите кандидати, защото те не носят отговорност пред никоя политическа партия.

По думите му ГЕРБ ще има само собствени кандидати на предстоящите местни избори, няма да подкрепят независими.

Той уточни, че проверките ще покажат дали кметовете от репортажите живеят законно в палати и отново напомни колко сериозно е бил проверяван.

"Първо ме започнаха с данъчни проверки, видя им се недостатъчно, след това с данъчни ревизии. Теракота у нас гледаха, улуците гледаха дали са медни или такива от ламарина, броиха ми дръвчетата - вадих кое е от баща ми засадено, кое от мен, колко струва. Много съм доволен от тези проверки, аз не им се сърдя и затова Бойко Атанасов остана шеф на НАП. Ама разкатахаме дет се вика - чаршафите броиха, възглавниците броиха", спомена за пореден път Бойко Борисов.

Прокуратурата правилно ще проверява квесторите на КТБ

Прокуратурата правилно ще проведе разследване на квесторите в КТБ и ще разпита тези хора.

Така премиерът коментира новината от днес, че прокуратурата е образувала досъдебно производство срещу квесторите на КТБ Елена Костадинчев и Станислав Лютов.

Той посочи като главни виновници за казуса "КТБ" бившият премиер Пламен Орешарски и неговият финансов министър Петър Чобанов (сега депутат от ДПС) и напомни, че в предишния си мандат като премиер не е допуснал нито една банка да фалира и то при наличието на финансова криза.

Тази година на управление на БСП, ДПС и "Атака" струва на държавата 8 млрд. лв, може и 10”, коментира Борисов.

По думите му квесторите в КТБ са си позволили да поправят близо 1000 договора на хора, които са били с преференциална лихва, за да получат те парите си от Фонда за гарантиране на влоговете. Борисов нарече тези хора "баровци" и каза, че с удоволствие би огласил имената им.

„В последните дни разбирам че "Петрол", "Рубин", "Дунарит” са си направили цесии и квесторите са освободили техните имущества – това морално ли е?”, попита премиерът. 

Той не може да разбере нахалството на Иван Искров да стои начело на БНБ, особено след клипа, в който пее на купон заедно с мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев. Не знае дали Искров и финансовия министър Владислав Горанов са приятели.

За войната на пътя е виновно цялото общество

"Ние не можем да изпълним държавата с полиция и с пътни полицаи. Цялото общество трябва да се вдигне и да има непримиримост към тези неща". 

Така Борисов коментира трагедията в село Яхоново - при катастрофа заради алкохол и висока скорост загинаха петима.

"Нима цялото общество не виждаме какво става по абитуриентските празници. Като дойде май месец, броим колко са загинали по абитуриентските балове. Драстични мерки и цялото общество да реагира", каза премиерът.

Той каза още, че ако е необходимо ще бъде проведен разговор с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, за да се предложи законодателна инициатива заснетите с телефон провинения по пътищата да бъдат признавани като доказателство в съда.

Много време беше загубено за съдебната реформа

"Много време е загубено, последната година беше нулева. Много неща се реформират. Ако си спомняте какво е било преди 5-6-7 години, има голяма разлика. Преди малко имаше един гост при вашата колежка, който обвиняваше, че сме милиционерска и прокурорска държава – няма угодия", смята министър-председателят.

"Христо Иванов със съдебната реформа, която предложи, зад която стоим целият кабинет, до голяма степен ще урегулира някои въпроси. Аз много се надявам на новия съдебен инспектор да поразпита малко. Държавата няма право, не е правилно да коментираме съдебната система", коментира още той.

По думите му ВСС трябва незабавно да се развали, защото е изгубил тотално своята легитимност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!