Деница Гаджева се връща в НС като съветник на "Атака", ДПС си избраха Флейтата

Александра Маркарян 26 ноември 2014 в 11:44 16551 17

Деница Гаджева

Снимка Евгени Димитров/Булфото

Деница Гаджева

Бившата депутатка Деница Гаджева, която демонстрираше близостта си с лидера на "Атака" Волен Сидеров в миналия парламент, се връща в Народното събрание като съветничка на парламентарната група на "Атака". Зам.-председателят на партията на Сидеров проф. Станислав Станилов пък ще бъде съветван от сина си Станил Станилов, показва публикуваният на сайта на НС списък със съветниците на депутатите и парламентарните групи.

От него става ясно, че Кристиян Коев - Флейтата ще съветва парламентарната група на ДПС по медийните въпроси. Флейтата, чието име първоначално се свързваше с февруарските протести през 2013 г., стана пиар на ДПС година и половина по-късно. Освен това той бе консултант по еврофондовете в областната управа на София, където го назначи предишният областен управител Емил Иванов от ДПС. Наскоро той бе уволнен от областната управа.

Интересни са и други съветници на депутати от ДПС. Ерджан Ебатин например е избрал за съветник брата на осъдения за престъпления по служба Митхат Табаков Сали Табаков.

Тунчер Кърджалиев ще разчита на кмета на Кърджали Хасан Азис, а сътрудник на Четин Казак ще е бившия зам.-министър на околната среда Фатме Илияз.

Ректорът на Великотърновския университет проф. дпн Пламен Легкоступ ще съветва депутата от Патриотичния фронт Милен Михов по въпросите на висшето образование.

Олимпийският шампион по спортна стрелба Таню Киряков ще съветва депутата от БСП Добрин Данев.

Лъчезар Тошев - депутат в шест парламента и бивш вицепрезидент на ПАСЕ и ръководител на делегацията на България в ПАСЕ ще съветва Методи Андреев (ГЕРБ). Другият му съветник ще е Александър Йорданов Стайков с ресор "Медии".

Общо 15 бивши депутати се връщат в парламента като съветници.

Пълния списък със съветниците на депутатите вижте ТУК.

Съветниците на ПГ на ГЕРБ ще са: Ася Антонова Таскова (медии и връзки с обществеността), Владимир Боянов Боянов (икономика), Делян Валентинов Димитров (икономика), Десислава Димитрова Замфирова (организация цялостна дейност), Емил Велинов Георгиев (технически сътрудник), Моника Йорданова Александрова (телекомуникации), Никола Благоев Николов (медии и връзки с обществеността), Николай Иванов Стефанов (медии и връзки с обществеността), Севделина Стефанова Арнаудова (връзки с обществеността), Цветомир Петров Паунов (социология).

Съветниците на ПГ на ДПС ще са: Сергей Цветанов Николов (транспорт), Любомир Ивайлов Методиев (медии и връзки с обществеността), Велислава Иванова Кръстева (връзки с обществеността), Георги Асенов Георгиев (връзки с обществеността), Кристиян Николаев Коев (връзки с обществеността), Благой Любенов Сакарев (връзки с обществеността).

ПГ на Реформаторския блок засега е обявила само един съветник – Адрианабела Василева Белева (връзки с обществеността).

Патриотичният фронт ще има двама съветници – Велина Димова Тодорова (връзки с обществеността и медиите) и Павлин Иванов Цветков (юридически съветник).

Съветниците на „Атака“ са петима – Борис Венелинов Спиридонов (вътрешна сигурност и обществен ред), Павел Димитров Шопов (законодателство), Ради Николов Стоянов (информационни технологии), Димитър Димчев Димов (връзки с обществеността) и Деница Стоилова Гаджева (връзки с обществеността).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!