ГЕРБ: ДС буни народа срещу Рашидов – този доказал се в целия свят човек

Полина Карастоянова държа патетична реч в защита на министъра, но отказа да отговаря на въпроси

Нели Чолашка 23 април 2015 в 14:55 12118 39

Полина Карастоянова, председател на комисията по култура и медии.

"Има кръгове в България, кръгове на фирми, кръгове на бивши служби, които в последните години целят едно - да уронят авторитета на възможно повече институции в България, както и на тези, които работят за тези институции. Държава, в която институциите нямат авторитет, не е държава. Следва анархия".

Това обяви Красимир Велчев, зам.-председател на ГЕРБ, на брифинг в кулоарите на парламента в защита на министъра на културата Вежди Рашидов, срещу когото се организира протест днес. На брифинга присъстваха представители на всички партии, подкрепящи кабинета, но въпроси не бяха разрешени.

Според Велчев въпросните кръгове от фирми и бивши служби целят анархия, защото в тези условия "те най-добре ще могат да се реализират и да постигнат своите цели за манипулиране и управление на държавата".

"Не е честно да се използват медиите за толкова низки цели и за уронване престижа на хора, които са се доказали в цял свят", каза в заключение зам.-председателят на ГЕРБ.

Преди него патетична реч държа Полина Карастоянова от патриотичния фронт, председател на комисията по култура и медии:

"Искаме ясно да прозвучи нашата оценка за изключителния успех, който България има с откриването на Тракийската изложба в Лувъра с не по-малко значимото събитие, което беше в рамките на миналата седмица-концертът в парижката катедрала Нотр Дам, на българския хор. Оценяваме ги като изключително не само за България, но и за лицето на култура Европа.

Оценяваме тези събития като изключителни, защото България и лицето на културна Европа, България е на световната културна сцена в главна роля. В този смисъл приносът и работата на министерството на културата, на министър Вежди Рашидов са значителни и имат своето място и ние тук днес бихме искали да изразим още един път нашата подкрепа и нашето уважение. Бихме искали също да стане ясно, че институционалната работа в средите на културата, в творческите среди, има голямо значение мястото на твореца, на таланта и мястото на твореца и на таланта в международния културен свят. Министър Рашидов има своето запазено място в този свят".

Тя обаче за пореден път избяга, когато се стигна до въпроси от журналистите. 

Освен това е отменила заседанието на насрочената за днес комисия по култура и медии, на която трябваше да бъде изслушан министърът на културата Вежди Рашидов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!