Волен Сидеров празнува Деня на победата на Червения площад

OFFNews 09 май 2015 в 11:27 22497 34

Волен Сидеров

Снимка БГНЕС/Боби Тошев, архив

Волен Сидеров

Въпреки официалния отказ на българската държава да участва в честванията в Москва на Деня на победата над фашизма в знак на несъгласие с политиката на Русия спрямо Украйна, лидерът на "Атака" Волен Сидеров в момента е в руската столица, на Червения площад, където тече военният парад по случай 9 май.

Той потвърди лично това по телефона пред Дарик радио преди минути.

"Все пак има един български политик, който да уважи това събитие, това невероятно тържество, събитие от световен мащаб", заяви Сидеров, който уточни, че е "един скромен гост", поканен от депутати от Държавната Дума, а не е сред официалните лица на парада.

Той определи отказа на българските президент, премиер, председател на Народното събрание и външен министър да отидат като "позорно поведение". Това било "изключително жалко".

Сидеров заяви още, че политиците, които са решили да не отбележат края на Втората световна война на Червения площад в Москва, демонстрирали, че съжаляват за нацисткия режим. В същото време, нито един президент на държава в ЕС не присъства в Москва за парада. Бойкотират го и държавните глави на САЩ, Канада и Австралия.

Коментарът на събитията в Източна Украйна на Сидеров бе: "Вашингтон се опитва да разпалва военни действия срещу Русия на територията на Украйна".

Той определи ролята на Германия и Франция по времето на Втората световна война като "доста подличка". Такава била тя и днес.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!