Борисов ще е президент, ако изборите са днес

ОFFNews 20 януари 2015 в 19:11 3921 12

Кънчо Стойчев.
Кънчо Стойчев.

Не знам дали Борисов ще бъде избран, ако се кандидатира за президент през 2016 г., защото има 2 години дотогава. В тези 2 години много неща може да се случат. Но ако е такова положението, по-скоро да, заяви пред bTV социологът Кънчо Стойчев.

Според него, ако се проведат нови парламентарни избори скоро, няма да настъпи никаква съществена промяна в състава на Народното събрание и няма да има по-добро правителство.

"Дори най-слабата коалиция е по-добра от еднолична власт", изтъкна той.

Стойчев смята, че между управляващите партии в момента има диалог и известна степен взаимен контрол. За него това е крачка напред към узряването на обществото ни.

Социологът е на мнение, че най-важните реформи у нас не изискват нито един лев, а само политическа воля и всъщност са много лесни за осъществяване, но просто ни заблуждават, че са трудни. Според него промяна в конституцията също можело да бъде направена лесно и то в рамките на следващите 2 месеца.

"Да говорим, че всички съдии са корумпирани и че всички обущари са лоши - е безумие. По-голямата част от българските съдии и прокурори са нормални и честни хора, но едно малцинство - не повече от 10 на 100 - е завзело върха на системата и задава образа на цялата система. И да ми седят тези хора, и да ми разказват някакви витиевати дълги фрази - след като пред очите ни откраднаха цяла банка, да ни разказват как делото щяло да се точи 6 години. Та там няма да остане камък върху камък", изтъкна Стойчев. 

Той е категоричен, че съдебната система трябва да се реформира в посока независимост, но не и към безконтролност.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!