Борисов посъветва министрите да не се шегуват излишно и ги прати на театър

OFFNews 21 януари 2015 в 14:35 5043 2

Снимка Сергей Антонов

„Правителството стои твърдо зад здравната реформа и действията на здравното министерство. Стоя зад министъра и неговите професионални действия”.

Това е казал премиерът Бойко Борисов пред министрите си в коментар по повод исканата от ДПС оставка на министър Петър Москов, става ясно от част от стенограмата на днешното правителствено заседание.

"С цялото ми уважение към всички парламентарни групи – това е и работа на опозицията, да търси всяка слабост или всяка възможност да атакува правителството, така че в това отношение не мога да им се сърдя, още повече, не става въпрос за работата на самия министър, а за малко имагинерно интерпретиране на данни от Министерство на вътрешните работи и съответно от спешните центрове", е казал Борисов по време на заседанието.

Премиерът обяснил, че лично е гарант за това, че кабинетът никога няма да допусне ксенофобски действия към малцинства или етноси. Той подчертал още, че „в самия кабинет имаме много представители на етносите и за нас те са братя, сестри и няма от какво да се притесняват”.

Освен това той е посъветвал министрите си да не се шегуват и да внимават с изказа си:

"Препоръката ми е, както към всеки един министър е била винаги, да се има предвид, че когато сме в опозиция изговорът и начинът на говорене е едно, когато сме овластени със закона и с решение на парламента да сме министри или вицепремиери и премиери, изказът ни трябва да бъде много съобразен. Защото виждате, че дори една неточност, дори една интерпретация, ако щете, дава възможност да бъдем атакувани. Внимавайте много, както се казва. И с шегите внимавайте", обяснил Борисов.


"Нашите кандидат-депутати гледаха представление в театъра - „Език мой – враг мой“. Много хубаво представление. Препоръчвам го на всички министри. Не че аз не съм го правил, не че не съм бил атакуван, но просто от горчив опит ви го казвам. Дори когато се пошегувате на едно мероприятие, имайте предвид, че стоят хора, които с това си изкарват хляба – да ви анализират, да извличат какви ли не, конспиративни включително, теории след това", продължава със съветите си премиерът.

Борисов казал още, че депутатите от друга страна "могат да си говорят в парламента, да се обиждат", но ги похвали, че това не се случва.

Премиерът допълнил, че изказва мнението си по темата в стенограма, защото"не ми се ходи да се обяснявам след това какво мисля по въпроса, а е хубаво и вие да го знаете".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!