Борисов поиска смяна на Орешарски и Чобанов и нов заем от МВФ

OFFNews 27 юни 2014 в 15:19 26102 56

Бойко Борисов

Снимка Ивайло Анев

"Сега вече парламентът е нужно да работи, за да се направи всички законодателни неща, за да се емитира един нов дълг - 5-6 млрд. лв. Ще има кеш у държавата и ще може да се плаща, ще отплатим всички за управлението на Тройната коалиция."

Това заяви в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след консултациите с БСП и ДПС относно датата на предсрочните парламентарни избори.

Според Борисов час по-скоро държавата трябва да се обърне за съдействие към Международния валутен фонд.

"Въпросът е колко бързо и как трябва да се извика МВФ, веднага трябва да се извика. След управлението на тази тройна коалиция следващият бюджет ще го прави Фондът", заключи Борисов.

Във връзка със случващото се около Първа инвестиционна банка лидерът на ГЕРБ обяви, че правителството незабавно трябва да смени премиера Пламен Орешарски и финансовия министър Петър Чобанов.

"Накараха хората в България да си мислят обратното - когато Орешарски и Чобанов кажат, че нещо е стабилно, да се окаже, че не е стабилно. Затова помолих Тройната коалиция още днес да сменят Чобанов и Орешарски, за да знаят хората, че банковата система е сигурна", каза Бойко Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!