Борисов: Реформаторите или ще станат нормална партия, или ще слушат драгалевския вожд

OFFNews 14 август 2014 в 08:51 9655 68

Бойко Борисов и лидерите на партиите в Реформаторския блок - Меглена Кунева, Божидар Лукарски и Радан Кънев.

„Ако ГЕРБ няма 121 депутата в новия парламент, ние ще върнем мандата и ще дадем шанс на Реформаторите да си правят съюз с БСП и другите. Те или ще станат нормална партия, или ще слушат драгалевския си вожд (Иван Костов, бивш лидер на ДСБ - бел. ред.)".

Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в интервю за БНТ. До скоро Кънев беше говорител на Реформаторския блок.

ГЕРБ се връща във властта чрез служебния кабинет, обяви вчера лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Лидерът на ГЕРБ, който от години кани партиите, съставящи Реформаторския блок, да управляват заедно, днес обяви, че изключва коалиция с тях.

"Те или ме следят, или ме шпионират. Ние не водим никакви задкулисни договорки нито с БСП, нито с ДПС, нито с Атака, нито с ББЦ, нито с АБВ - с никой! Реформаторите си измислят. Да излизат и да пишат как се водят преговори между мен и който и да е било е абсолютна манипулация.

Те прекрасно знаят, че след 5 октомври ще има крехка стабилност в държавата и тази стабилност може да я даде само ГЕРБ. Те вече сочат с кои хора биха работили, но аз на рекет не се поддавам. Като върна мандата ще лъсне истинското им лице - че са партия в съюз с БСП", коментира Борисов.

Той отново каза, че Ваньо Танов, който беше върнат като шеф на Агенция "Митници" от служебното правителство, не е негово предложение.

"Близнашки и Порожанов ако искат да махнат Ваньо Танов, аз нямам нищо общо с това, нито партията има", каза Борисов.

„Когато съм бил на власт, аз съм носил отговорност. Сега по никакъв начин не мога да нося отговорност за БСП, ДПС и "Атака". За „Белене" ГЕРБ ли беше виновен? Цялата непрозрачност около „Уестингхаус" ни поставя в хипотеза да гадаем. Дори проф. Близнашки каза, че още не може да разбере какво е било подписано. Взима се решение за над 20 милиарда лева и казваш, че договорът е бил подписан от някакъв човечец, някакъв директор. Когато имах среща с „Уестингхаус", аз им казах, че това при мое управление не може да стане", каза още Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!