Борисов: Данъчните ми броиха и магнолиите, и улуците, и дюшемето

Премиерът готов да пие лимонада или водка с Местан преди местните избори

Ивайло Анев 09 май 2015 в 15:16 7483 7

Снимка Министерски съвет

Премиерът Бойко Борисов при откриването на новия мост над река Луда Яна

Всички кметове на ГЕРБ за тази година и половина минаха такива данъчни ревизии и проверки, включително и аз. У нас са ми броили и магнолиите, и дърветата, и улуците, и дюшемето - най-обикновен теракот, не им се вярваше.

Това заяви премиерът Бойко Борисов по повод скандала около имотното състояние на кметовете на Пазарджик и Хасково. 

Той присъства на откриването на новия мост над река Луда Яна между Пазарджик и Пловдив, където заяви, че кметовете на ГЕРБ са доказали произхода на средствата си и няма защо да се притесняват.

"Какъв кандидат за кмет да издигнеш срещу Йорданка Фандъкова в София, или срещу Димитър Николов в Бургас, или срещу Живко Тодоров в Стара Загора", попита Борисов.

По повод скандала с пазарджишкия кмет Борисов подчерта, че ГЕРБ ще има свой кандидат за кмет.

"За сегашния - с това, което видяхме по телевизията, не виждам шанс за него и трябва да намери начин да се оправдае. Поне от това, което видяхме, съм разочарован. Мисля, че съм ясен."

По повод скандалите около кметовете, Борисов препоръча: "Всички кметове пускат обществени поръчки, сега спешно да купуват ракети срещу дронове".

На въпрос готов ли е да изпие още едно кафе с лидера на ДПС Лютви Местан преди местния вот, Борисов коментира, че може да разнообрази с чай, лимонада или водка.

Той заяви още, че политиците трябва да започнат да признават както положителните страни, така и слабостите на опонентите си, а партия ГЕРБ е готова да подкрепи на местните избори и други кандидати, стига те да са се доказали като по-добри.

"Готов съм с всички политически лидери да сядам и да разговарям. А за кафе, ако става въпрос, бих предложил при Мишо Миков, тъй като той ми върна кафеварката, пазя си я като армаган от него, с радост ще почерпя и ще разговаряме по тези теми", каза още Борисов. Той допълни, че се надява местните избори да не се превърнат в раздор.

Той не пропусна да се похвали и за строежа на моста над река Луда Яна.

По думте му инвестицията в новото съоръжение възлиза на близо 2,4 млн. лв.

„Местните хора могат да кажат – от миналия 9 май досега без мост, обикалят по селата, губят време, трошат коли, харчат бензин“, отбеляза премиерът и добави, че новият мост е по-висок от стария, за да може да понесе евентуални наводнения.

В отговор на журналистически въпрос Борисов подчерта, че вицепремиерът Ивайло Калфин е предложил добра реформа и правителството застава зад него.

По отношение на КТБ премиерът заяви, че предстои да стане ясно дали е законно преобразуването на договори от преференциални в обикновени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!