Бинев: Невъзможно е само гащите през главата да си обуеш

Патриотът покани протестиращите в парламента

Ивайло Анев 03 декември 2014 в 12:26 6644 10

Снимка Сергей Антонов

Слави Бинев получи Златен скункс за назначението си.

"Всичко е възможно на този свят, само гащите си през главата да обуеш е невъзможно."

Така шефът на комисията по култура и медии в парламента Слави Бинев отговори на въпрос на БНР дали е възможно да бъде убеден да напусне поста си.

"Няма да ходя на протеста, за да се срещам с протестиращите, има си места, където тези срещи трябва да се провеждат", заяви Бинев и отправи покана: "Чакам ги в парламента - в комисията по култура и медии".

Той обеща, че ако аргументите на протестиращите са по-добри от неговите, ще изпълни техните желания.

Днес от 14.30 ч. ще има протест срещу избора на Бинев за председател на парламентарната комисия по култура и медии в градинката пред "Кристал" в София.

Той е организиран в социалните мрежи и е подкрепен от театрали, кинорежисьори, писатели и организации, работещи в българската култура.

БНТ и БНР също се подписаха под протестна декларация, която припомни опита за нахлуване на Бинев в студиото на държавната телевизия през 2012 г.

Вчера режисьорът Александър Морфов обяви, че напуска Народния театър "Иван Вазов" в знак на протест срещу назначението на Слави Бинев и срещу управлението на държавата.

Самият Бинев вече обяви, че няма да се откаже от поста и заяви, че се смята за достатъчно способен, за да справи с ресора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!