Бареков оттегли подкрепата си от БДЦ

OFFNews 20 декември 2014 в 14:50 8943 15

От днес оттеглям безусловната си подкрепа си към т.нар. парламентарна група Български демократичен център. 

Това заяви лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков пред Дарик.

По думите му причината да оттегли подкрепата си е това, че не е съгласен с начина, по който гласуват хората му в Народното събрание.

Не може хора, които са влезли в парламента с моето име, да гласуват ГДБОП да се върне в ръцете на Цветан Цветанов" и да подкрепят изземването на парите за пенсии на хората.

След това той уточни, че оттегля подкрепата си само от депутатите от ЛИДЕР на Христо Ковачки, но ще продължи да подкрепя шестимата депутати, които са гласували „против“ национализацията на пенсиите.

Ще стоя зад тях, докато са опозиция в този парламент, подчерта Бареков.

Лидерът на ББЦ уточни, че оставя решението дали да напуснат групата на Български демократичен център на шестимата депутати.

Бареков обясни, че подкрепилите пенсионната реформа от неговата партия, са гласували така под натиск, за да не се казва, че предложението е минало само с гласовете на ГЕРБ и ДПС.

По думите му парламентарната група е трябвало да гласува „въздържал се“ при гласуването на промените в Закона за МВР, защото „изборът между модела „Кой“ и Цветан Цветанов е еднакво отвратителен“.

Реформаторският блок, който сега се опитва да се изкара като истинска опозиция, вчера послужи като параван на срамната коалиция между ГЕРБ и ДПС. Писна ми от маскарада в държавата, който се развива в последните години, подчерта той.

Бареков каза още, че има желание да си сътрудничи с Радан Кънев, който вчера написа във Facebook профила си, че освен ГЕРБ и ДПС, национализацията на пенсиите са подкрепили още трима депутати на Ковачки.

„Приветствам поведението на Радан Кънев и смятам, че той някак си ми подаде ръка, като написа в блога си, че трима от хората на Ковачки са подкрепили пенсионните промени. Подавам ръка на Радан Кънев, ако иска да я приеме“, коментира Бареков.

„Смятам, че през 2015 г. хора като Радан Кънев и като мен трябва да се организираме и да създадем опозиционен блок, който да заложи в политиката си извършването на тежки реформи и спирането на политическата корупция. Трябва да помислим за нещо, което да е срещу статуквото“, подчерта Николай Бреков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!