Чикагото излезе от ареста

OFFNews 29 юни 2014 в 16:58 5757 5

Арестуваният по обвинение за престъпление срещу банковата система Венцислав Ангелов - Чикагото, беше освободен от ареста.

Той беше задържан вчера при акция на ДАНС в Русе.

В 16.00 часа днес изтекоха 24-те часа, в които той може да бъде задържан без срещу него да има повдигнати обвинения. 

Венцислав Ангелов обясни пред журналисти, че е подписал предупредителен протокол да не публикува във Facebook информация, която би уронила престижа на банките. Той сподели, че е очаквал ареста си след няколко свои поста в социалната мрежа и клип в YouTube, за които твърди, че съдържанието им е плод на продължителен и задълбочен анализ, направен от него по темата, съобщава Дарик.

По отношение на ареста си Чикагото разказа, че е бил вкъщи сам със сина си, когато са дошли баретите. Той подчерта, че не са му показали никаква заповед за арест, въпреки че няма оплаквания от отношението на спецполицаите към него.

"Оказа се, че това, което мислех аз - че съм фактор в държавата, се случва, защото не може от една публикация и от един клип да те обявят за терорист, както искаха да го направят", заяви той и допълни, че е бил предупреден с протокол да не публикува публикации, с които да създава смут и паника в обществото. Според него при арестуването му вчера спецполицаите не са имали заповед за задържане. Ангелов заяви, че ще подаде жалба до главния прокурор, че именно

"Бойко Борисов и лица от неговия кръг имат интерес да дестабилизират банковата система, за да може да се върне отново на власт като месията и поредният спасител на българския народ". Той уточни, че няма оплаквания към служителите на ДАНС в Русе, които са се държали добре с него.

Днес в София бяха задържани други трима души - български граждани, които чрез SMS-и, e-mail-и и телефонни обаждания към граждани в цялата страна са разпространявали информация, уронваща престижа на търговски банки, с което са дестабилизирани банковата система, се посочва в съобщението на ДАНС.

В ДАНС е постъпил и сигнал срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка с банковите атаки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови