Цветан Василев се жалва в прокуратурата срещу "Протестна мрежа"

OFFNews 11 март 2014 в 11:17 9646 205

Цветан Василев
Цветан Василев

Председателят на Надзорния съвет на КТБ Цветан Василев днес е подал сигнал в прокуратурата за това, че е бил набеден с твърденията за участие в организирана престъпна група.

На 25 февруари активисти от "Протестна мрежа" внесоха сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за участието на Цветан Василев в организирана престъпна група заедно с Делян Пеевски и Николай Бареков. 

Жалбата на Василев е срещу представителите на "Протестна мрежа" - Антоанета Цонева, Асен Генов и Николай Стайков, се казва в официално съобщение на банката.

В него се казва още: 

"Основание за сигнала са неверните твърдения на лицата Николай Стайков, Антоанета Цонева и Асен Генов - членове на „Протестна мрежа", които, ясно съзнавайки невинността на г-н Цветан Василев, са му приписали пред главния прокурор участие в създаването на организирана престъпна група. Неверните им твърдения се съдържат не само в сигнала им, адресиран до г-н Цацаров, и редица други институции, а и в последващите им изказвания и коментари. Деянието на членовете на „Протестна мрежа" разкрива белезите на престъплението набедяване, предвидено и наказуемо по чл. 286, ал. 1 от Наказателния кодекс."

"С внасянето на сигнала Председателят на Надзорния съвет на КТБ АД Цветан Василев се възползва от правото да защити името и репутацията си и да отхвърли опитите на представителите на „Протестна мрежа" и евентуалните им подбудители и помагачи да заблуждават обществеността с абсурдни клеветнически твърдения", пише още в съобщението.

По сигнала на "Протестна мрежа" главният прокурор разпореди проверка.  В хода ѝ ще бъдат изискани данни от Сметната палата, Националната агенция по приходите, Министерството на вътрешните работи, Държавната агенция „Национална сигурност", Държавната комисия по сигурността на информацията, Агенцията по вписванията, Българската народна банка и други органи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!