"Хибридната война е виновна за неразборията около танковете"

ОFFNews 25 юни 2015 в 19:30 5368 17

Николай Ненчев.

Николай Ненчев заяви, че получилите се дебати по различията между българската и американската позиции относно пребиваването на бойна техника на САЩ в България са свързани с хибридната война, предаде БНР.

Той подчерта за пореден път, че техниката е у нас за учения и няма разминаване в позициите на съюзниците.

"Касае се за техника, която ще бъде използвана за съвместни учения за определен период от време, после ще бъде преместена в други центрове. Първоначално се заговори за 75, които ще бъдат разпределени в близо десет страни, после се постави въпроса за 250, не сме коментирали този въпрос", каза той.

Засега обаче все още не е известно колко точно машини ще дойдат у нас.

"Няма нищо извънредно в тази ситуация, но вие самите сте свидетели на цялата тази агресия спрямо всичко, което се случва от началото на моя мандат. Цялата тази истерия като че ли има за цел точно това, да създаде страх, да нагнети напрежение, объркване сред българските граждани", категоричен е министърът.

Ненчев обеща, че страната ни сама ще пази въздушното си пространство, като за целта ползва свои изтребители, след като при всички случаи ще подпише споразумение с Полша за ремонта на двигателите на МИГ-29, което би намалило поддръжката им с милион лева.

Това обаче не отменя въпросът за закупуване на нови изтребители, което трябва да бъде дискутирано скоро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!