Убиецът от „Соло” се е укрил

Юлиан Христов 06 декември 2013 в 08:46 11391 5

Илиян Тодоров, осъден на доживотен затвор заради двойното убийство пред дискотека
Илиян Тодоров, осъден на доживотен затвор заради двойното убийство пред дискотека "Соло" в София.

 

Илиян Тодоров се е укрил, за да не излежи доживотната си присъда.

Такова подозрение изрази в ефира на bTV Радмила Важарова, майката на Кирил – една от двете жертви на Тодоров през 2009 година пред дискотека „Соло” в столицата.

На 4 декември Върховния касационен съд (ВКС) окончателно потвърди доживотната присъда на Тодоров, който уби Васил Александров и Кирил Важаров, след спречкване в столичния клуб "Соло". Тодоров направи и опит да убие друго момче - Кирил Димитров. 

Тодоров излезе от ареста през декември 2011 г., след като съдия Румяна Ченалова (която гледа и делото "Октопод", бел. ред.) го оправда за двете убийства. През април т. г. обаче делото претърпя обрат. Състав на Апелативния съд с председател Антоанета Данова прати Тодоров в затвора доживот. Магистратите обаче не промениха мярката му за неотклонение.

Според Радмила Важарова семейството на убиеца е задействало схема, чрез която да се даде възможност на Тодоров да се укрие. Било повлияно на Софийски градски съд (СГС) да издаде оправдателна присъда на първа инстанция, „за да излезе той от затвора, да се укрие след това, ако няма последваща оправдателна присъда, както и стана”.

„След като беше освободен от СГС, Илиян Тодоров не се появи на нито едно от заседанията на Апелативния съд, нито на единственото на Касационния съд. Преди това мълча през цялото време на процеса и не даде факти, за да докаже своята невинност. Единственият му път бе да се укрие. Имаше много молби за промяна на мярката му за неотклонение – едно изцяло нагло поведение”, допълни Важарова.

По думите ѝ, близките на Васил, другата жертва на убийството пред „Соло”, имат същите опасения за укриването на Тодоров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови