Сградата на 13-о училище става филиал на Класическата гимназия

OFFNews 09 март 2015 в 20:14 5770 6

Снимка Сергей Антонов

И в сградата на 13-о училище, която се намира до Женския пазар, и сградата на Класическата гимназия в кв. „Модерно предградие“ ще се провеждат учебни занятия. В сградата на 13-о училище занятия ще имат учениците от горните класове на НГДЕК.

За това се договориха министърът на културата Вежди Рашидов и ръководството на гимназията, съобщиха от Министерството на културата.

Директорката на училището Мариела Папазова няма да подава оставка. Тя няма да приеме и подадените в края на миналата седмица оставки на 37 преподаватели от гимназията, стана ясно още на срещата.

Учебният процес в ремонтираната сградата на улица „Баба“ вече протича нормално, увериха учителите.

На срещата са били посочени и примери, доказващи проблеми в колектива на гимназията, както случаи на превишаване на правата от страна на лидерите на синдикални структури в училището.

Микроклиматът в учителския колектив на НГДЕК е нарушен и само с общи усилия можем да преодолеем това, заяви Вежди Рашидов.

Спорът за това коя сграда да използва Класическата гимназия се разрази, след като поради забавяне на завършването на ремонта на сградата в „Модерно предградие“ учебният процес започна в 13-о училище, което се намира до Женския пазар.

След края на ремонта пък част от учителите и родителите настояха НГДЕК да остане в центъра на София, а други поискаха занятията да започнат по-скоро в сградата на ул. „Баба“.

Министерството на културата, под чиято шапка е гимназията, настоя НГДЕК да се върне в ремонтираната с европари сграда в „Модерно предградие“. Тогава родителите обаче обявиха, че сградата не е ремонтирана качествено, а в сградата са намерени и следи от азбест.

След една от срещите в Министерството на културата с цел да се вземе окончателно решение, преподавателят от НГДЕК Бойко Атанасов почина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови