Проверка в болницата в Тетевен след смъртта на новородено

OFFNews 29 май 2015 в 21:58 3331 1

Здравното министерство е разпоредило да бъде направена проверка в многопрофилната болница в Тетевен след смъртта на новородено, съобщи Дарик.

Родилка е подала жалба, според която по време на раждането върху нея е упражнено физическо насилие, което е довело до смъртта на бебето й.

Наташа Габровска разказа пред „Господари на ефира“, че по време на раждането завеждащата АГ отделението д-р Нина Байчева й е крещяла и я е обиждала. Освен това тя е накарала две сестри да седнат върху корема на жената, за да избутат бебето.

Сърдечният тон на бебето е изчезнал по време на раждането, а Байчева е обвинила родилката за смъртта му.

Очаква се докладът от проверката да бъде готов във вторник. Проверка ще извърши и етичната комисия на Българския лекарски съюз.

В същото време стана ясно, че д-р Байчева и колегата й д-р Михаил Миков са подали молби за напускане.

От Регионалната здравна инспекция обясниха, че всички документи по случая с починалото бебе са изпратени в здравното министерство и коментираха, че напускането на двамата лекари може да доведе до затваряне на отделението заради липса на лекари.

По информация на управителя на болницата д-р Невелина Ганева раждането е било проблемно и заради това д-р Байчева е използвала висок форцепс, след което обаче се е стигнало до цезарово сечение.

Бебето е извадено в тежко състояние и е откарано в плевенската болница, където е починало.
Според аутопсията бебето е починало от травма по време на раждане.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови