Поръчаха 12-годишно уиски и омари за полетите на властта

OFFNews 30 март 2015 в 09:53 16085 40

Поръчаха 12-годишно уиски и омари за полетите на властта

Правителственият „Авиоотряд 28“ обяви обществена поръчка за кетъринг услуги за полетите на властта. Срещу прогнозната стойност от 40 хил. лв. за една година доставчикът на услугата ще трябва да осигури общо 119 артикула – напитки и храни, за общо пет летателни средства, с които летят високопоставените държавници.

Сред артикулите са уиски „Johnni Wolker” - black (спазен е правописът в офертата, бел. ред.), чиято единичина цена за 0.7 л. е около 46 лв. и водка „Smirnoff”, джин „Beefeater” и „Baileys“. За бирата на борда е указано само, че е достатъчно да има българска и вносна. Храната трябва да включва от банички със сирене до ордьоври от скариди, сьомга на скара, октопод, калмари, омар, както и традиционните колбаси и сирена (български и вносни).

Кетърнигът трябва да бъде за самолетите Airbus и Фалкон-2000 и за три хеликоптера – МИ-8ПС, МИ-8Т и Агуста А-109Е.
Едно от изискванията към изпълнителя е да предоставя пълен достъп до храните на служители от Националната служба за охрана, които ще извършват проверка на храните и напитките, както и ще следят за санитарните изисквания според Закона за храните и Българската агенция по безопасност на храните. От авиоотряда декларират, че ще предоставят посуда за многократна употреба, като държат, след изтичане на договора, да им бъде предадена в същите количество и вид, в които са получени.

Пълното меню от храни и напитки можете да видите тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!