Павлова се оплака от бутафорията на Леденика за 5 млн. лв. (снимки)

ОFFNews 26 февруари 2015 в 18:19 17523 19

Крайно разочарована съм от това, което видях лично на атракциона при пещерата Леденика. През 2011 г. аз подписах договора за реализацията на проекта, но между него и това което е реализирано на терен има пълно разминаване – изпълнението на проекта представлява бутафория".

Това заяви Лиляна Павлова, след като инспектира туристическата забележителност днес. 


Амфитеатърът.
Една от рушащите се фигури. Снимка: Модерна Враца.

Проектът беше изпълнен в периода 2007-2013 г. и струваше 5,1 милиона лв., дадени от Европейския фонд за регионално развитие и държавния бюджет на България.

В Управляващият орган на Оперативна програма „Регионално развитие“ има четири сигнала, по които предстои окончателно произнасяне, но към този момент има предложение за пълна финансова корекция за някои от дейностите по атракциона.

Фигура пред Леденика. Снимка: Arhivatora.com.

Фигура пред Леденика. Снимка: Arhivatora.com.

„Фигурите, които виждам, се разпадат още отсега, но все пак до окончателното завършване на обекта, което трябваше да е през 2013 г., впоследствие до края на тази година, има още време да се поправят и отстранят част от нередностите“, смята тя.

Паркът пред Леденика. Снимка: Arhivatora.com.

Според Павлова амфитеатърът "Охлюв" е опасен за децата заради наклоните и неравностите си, като единствено детската площадка е безпопасна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!