Облачно, с дъжд и сняг до Великден

ОFFNews 05 април 2015 в 09:35 7768 0

Облачно, с валежи от дъжд и дори сняг ще е времето от днес до Великден, според прогнозата на НИМХ-БАН.

Днес над страната ще преобладава облачно време, в западната половина се очаква да превали. Максималните температури ще бъдат между 9° и 14° градуса, в София около 9°. 

Валежите от западна България през нощта срещу понеделник ще се усилят и ще достигнат и източната част на страната. От север-северозапад ще нахлуе студен въздух и до сутринта по високите полета и Предбалкана дъжда ще премине в сняг.

В понеделник ще продължи да бъде облачно и дъждовно. Дъжд ще превалява над по-голямата част от страната, но значителни валежи се очакват над северозападната половина. Жълт код е обявен за 16 области в страната, а оранжев за 12. 

Оранжев код е в сила за Силистра, Добрич, Шумен, Варна, Бургас, Ямбол, Хасково, Кърджали, Пловдив, Смолян, Пазарджик, Благоевград. В тези райони се очакват значителни валежи с количества за денонощието между 30 и 50 л/кв.м.

За всички останали области е в сила жълт код за времето, с количества на валежите за денонощието между 15 и 35 л/кв.м.

Температурите ще бъдат от 8-9 в северозападните райони, до 16-17 градуса в Югоизточна България.

След временно отслабване и прекъсване на валежите във вторник, в сряда отново на много места ще вали дъжд. Дневните температури ще са в интервала от 9-10 до 14 градуса.

От четвъртък до края на седмицата минималните температури ще са между 1 и 3 градуса, а максималните - между 12 и 16. В петък валежите ще спрат.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews