Напрежение в „Максуда“ заради събарянето на ромски къщи

OFFNews 20 август 2015 в 11:05 3453 14

Снимка БГНЕС

Напрежение е избухнало във варненския квартал „Максуда“, където започна събарянето на незаконни ромски къщи.

Близо 60 незаконни постройки трябва да бъдат съборени до края на деня. Причината за решението е, че земята под ромската махала е частна собственост. Тя е възстановена на наследниците още през 2004 година, но вече 11 години собствениците не могат да влязат във владение.

Кордон от тежко въоръжени полицаи разделя насъбралите се роми от багерите, докато разрушават къщите. Ромите са започнали да хвърлят камъни срещу органите на реда, а част от местните са се сбили с двама полицаи, съобщи „Фокус“. 

Ромите са опитали да запалят и една от сградите, които трябва да бъдат съборени, но огънят бързо е бил потушен.

Във варненския квартал са пристигнали допълнителни полицейски части. На мястото има и пожарен автомобил, както и екип на Спешна помощ, оказал медицинска помощ на местна жителка, на която ѝ е прилошало. 

В същото време кметът на варненския район „Младост“, където се намира „Максуда“, Христо Христов обясни, че при разрушаването на постройките са намерени десетки пластмасови кофи за боклук.

Вече е ясно къде постоянно изчезват контейнерите за смет, коментира Христов и допълни, че на всеки един от тях е изписан номерът на съответната улицата, от която е взет.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!