МОН уволни арестувания за убийство шеф на фонд "Научни изследвания"

OFFNews 22 юли 2015 в 19:15 4598 2

Снимка БГНЕС

Министерството на образованието и науката е официално информирано от Софийска градска прокуратура, че срещу управителя на Фонд „Научни изследвания“ Николай Христов е повдигнато обвинение за умишлено убийство, съобщиха от пресцентъра на МОН.

На 15 юли Христов е задържан за 72 часа с прокурорско постановление, а на два дни по-късно СГС е наложил на Христов мярка за неотклонение „Задържане под стража”.

От съобщението на Прокуратурата става ясно, че на 14. 07. около 18.40 ч. в София, на ул. „Цанко Церковски” 13, е извършено убийство на К. И. - на 55 г. Мъжът е прострелян смъртоносно в областта на дясното око. При процесуално-следствените действия, които се ръководят от прокурор от СГП, е задържан Николай Христов – управител на Фонд „Научни изследвания” към Министерството на образованието и науката.

Предвид възникналата фактическа обстановка - задържането на лицето под стража и обективната невъзможност да изпълнява задълженията си като Управител на Фонд „Научни изследвания“, МОН ще предприеме нормативно установените процедурни действия за назначаване на нов управител на Фонд „Научни изследвания“, съобщават от ведомството.

След съгласуване на кандидатурата с Изпълнителния съвет на Фонда, министърът на образованието и науката ще определи и сключи договор за управление с новоизбрания управител.

Пресцентърът на МОН уточнява, че от информацията, с която разполага до този момент, повдигнатото обвинение срещу Николай Христов не е свързано с дейността и функционирането на Фонд „Научни изследвания“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!