Кортеж на НСО засече пловдивско семейство и им показа автомат (видео)

ОFFNews 26 юли 2015 в 17:48 27830 48

Кортеж на Националната служба за охрана (НСО) е засякъл пловдивско семейство на магистрала "Тракия". Охранителите им показали автомат.

Това твърдят Коста Костов и съпругата му Гергана от Пловдив, които били засечени от кортежа на НСО.

Те се прибирали от морето с две коли, като първата пътували жената и 3-годишната им дъщеря, а във втората съпругът, когато край Стара Загора на километър и половина зад тях се появил кортеж на НСО с включени сирени.

Мъжът предупредил жена си да се прибере, за да направи път на кортежа, но в този момент обаче от отбивка в движението се включва ТИР, който засича колата, в която се намирали Гергана и дъщеря й.

"ТИР-ът се движеше с 40 км/час, а ние буквално със 130 км/час и нямаше къде да отидем. Погледнах колите на НСО, че са отзад и се движат бързо, но прецених, че ще можем да изпреварим ТИР-а без да ги затрудняваме в трафика", разказва Коста пред Trafficnews.

Жената започнала бавно да изпреварва ТИР-а, защото колата й не била мощна, но така забавила кортежа. Според Коста, колите на НСО засекли съпругата му и я избутали до аварийната лента.

"Избутаха я, а на мен ми падна пердето- това си е точната дума. В момента, в който се опитах да се изравня с ескортиращата кола, бях засечен. Нормално, това явно е в правилата. За да демонстрират показност, те отвориха прозореца и извадиха автомат. Не беше насочен към мен, но показаха автомат. Аз просто исках да ми обяснят какво сме направили", разказва мъжът.

Той обясни, че още няколко пъти се опитал да настигне кортежа, за да разбере какво е наложило жена му да бъде избутана така, но при всеки опит отваряли прозореца и му показвали автомата.

"Тя е опитен шофьор и благодарение на това оцеляха. Но ако е някой друг и не стане? Това, което видях днес в България, може да се види само в Африка", казва Коста.

Семейството се обадило на тел. 112, за да съобщи за случилото се, но от полицията им отговорили, че не е в юрисдикцията им да спират ескорт на НСО.

По-късно от НСО излязоха с официална позиция за случилото се, в която обвиняват семейството, че е нарушило Закона за движение по пътищата.

Ето какво разказват Коста Костов и съпругата му Гергана:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!