Йовчев уволни шефа на фирмата на МВР за регистрационни табели за автомобили

OFFNews 04 януари 2014 в 17:05 3701 1

Вътрешният министър Цветлин Йовчев е уволнил шефа на фирма "Безконтактни мултиплексорни вериги" (БМВ) Симеон Делисивков в последния работен ден от 2013 г., съобщи "Труд".

Делисивков потвърди информацията.

Уволнението идва след като разследване на медията разкри, че БМВ (100% собственост на МВР) е продавала на гражданите много по-скъпо регистрационните табели за автомобилите, ремаркетата, мотоциклетите и мотопедите. По договор с МВР и БМВ две табели струват 27 лева. Допълнително в цената на услугата виза и секретен нит, който струва 5 лева. Крайната цена за клиента обаче беше 75 лева, а разликата се прибираше от фирмата, чиято печалба се е връщала счетоводно в МВР под формата на дарения.

Договорът на БМВ с МВР изтича на 18 февруари 2014 г. Конкурсът за нов производител на регистрационните табели приключи на 15 декември 2013 г. До последния етап бяха допуснати консорциумът J. L. M. systems - Erich Utsch и БМВ ЕООД. Консорциумът предложи 4,97 лв. без ДДС цена за една табела, а БМВ -5,48 лева без ДДС.

В същото време, БМВ се опита да осуети крайния резултат, като внесе жалба в Комисията за защита на конкуренцията с искане за анулиране заради пропуски в документацията на конкурентите. Становището на КЗК все още се очаква.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови