Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Издирват млад мъж, изгубил се в Рила (обновена)

OFFNews 23 август 2015 в 09:28 5603 1

Млад мъж се е изгубил в района на връх Белмекен в Рила. Планинската спасителна служба го издирва от вчера, съобщиха от ПСС към Българския червен кръст.

В търсенето на туриста участват и екипи на полицията, пожарната, както и доброволци, уточнява Фокус. Изгубилият се млад мъж в района на връх Белмекен е от велинградското село Света Петка и е на 21 години. Той е бил на излет със семейството си в местност, която е познавал добре. В момента, в който е тръгнал да се прибира, не е стигнал до автомобила.

От ПСС посочват, че условията за преходи в планините днес са лоши. Има висока разкъсана облачност на Витоша и на Рила. Температурите в планините са ниски - около 10 градуса. 

В Стара планина има мъгла и слаб вятър. Температурата по върховете там е 6 градуса.

Около 250-300 души от село Света Петка издирват изгубилия се 21-годишен мъж, каза за Радио "Фокус" - Пазарджик кметът на велинградското село Али Тебер. Хора от почти цялото село са се включили въпреки, че валя през нощта и е студено. Местността, където е изчезнал младият мъж е "Балабаница", от която може да се слезе до река Яденица, а също и към "Чаира", а другият път излиза на хижа "Христо Смирненски". "Претърсваме всичко", каза Тебер. Той изрази свое предположение, че мъжът е срещнал животно - мечка или куче, от което се е уплашил и се е отклонил от маршрута. "Предполагам, че нещо го е стреснало, защото той познава много добре местността", обясни Тебер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!