ГКПП "Капитан Андреево" наводнен и затворен, връщат митничарите от работа

Реки и язовири преливат

OFFNews 04 декември 2014 в 09:15 8100 2

ГКПП

Снимка Тодор Трингов/Булфото

ГКПП "Капитан Андреево" е под вода

ГКПП "Капитан Андреево" е залят от вода, която на места стига до метър дълбочина, в резултат на проливните дъждове в Южна България тази нощ. Граничният пункт не работи до отводняването, митничари са върнати от работа тази сутрин, съобщава агенция "Булфото".

Снимка: Тодор Трингов/Булфото

Дъждовете от последните часове отново наводниха Югоизточна България.

Реки в област Хасково са прелели, има затворени пътища в Димитровграско и Симеоновградско. В село Калугерово са залети няколко къщи.

Наводнение има и в Кърджали. Прелял е язовир край село Македонци. Кърджалийското село Бърза река е откъснато от света. 

Има сигнали за наводнени къщи в Свиленград.

През нощта паднаха 18 л/кв. м в Елхово и 52 л/кв. м в Кърджали и общото количество там достигна 97 л/кв. м.

Жълт код заради дъждовете е обявен в областите Хасково, Сливен, Ямбол и Бургас.

Към Белоградчик, където бе обявено бедствено положение, тази сутрин замина министър Теменужка Петкова по разпореждане на вицепремиера Томислав Дончев. Тя ще се срещне с кризисния щаб и с представители на ЧЕЗ в общината. В Белоградчик нямаше ток заради скъсани електропроводи в продължение на 24 часа. Днес електричество има в града, но не и в околните села. В село Раяновци например няма ток четвърти ден. Няма и телефони.

Остава затворено СОУ "Васил Левски" в Кула. Днес и утре няма да се учи в СОУ „Христо Ботев“ – Белоградчик, и ОУ „Васил Априлов“ – с. Рабиша, община Белоградчик.

Метеорологичната прогноза на НИМХ-БАН за днес сочи, че валежите в Централна и Източна България ще продължат през целия ден.

В Западна България около обяд валежите ще спират, а по-късно в Югозападна облачността ще се разкъсва и намалява. В Източна България ще продължи да духа умерен до силен източен вятър. Максималните температури ще са между 3° и 8°, по Черноморието и в крайните югозападни райони до 10°-13°. В София около 6°.

В планините от Западна България още сутринта преваляванията съществено ще отслабнат, но на изток ще продължат, като по-значителни ще са валежите в Източните Родопи и Странджа. Вятърът над Централна и Източна Стара планина, както и в Родопите все още ще е силен от юг. Температурите ще останат без съществена промяна, на височина 1200 метра около 5°, на 2000 метра около 0°, но в Родопите ще са с 2°-3° по-високи.

По Черноморието ще продължи да духа умерен и силен източен вятър. Ще има и превалявания от дъжд. Максималните температури ще са 10°-12°.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!