Вижте новите спирки на метрото (галерия)

Владислава Тричкова 07 май 2015 в 16:44 13116 14

Снимка Сергей Антонов

На 8-ми май ще бъде пусната новата линия на метрото, която ще стига до Бизнес парка в "Младост". 

Този лъч е с дължина от 3 км., а новите спирки са: "Александър Малинов", "Акад. Александър Теодоров - Балан" и "Бизнес парк". 

Проектът за построяването на тези 3 нови метростанции възлиза на 44 млн. евро или малко под 15 млн. евро на километър, обяснява изпълнителен директор на "Метрополитен" инж. Братоев. 

Прогнозите са, че този участък ще се използва от 42 000 пътници всекидневно. Братоев изрази надежда, че тази прогноза ще бъде изпълнена на 70% до края на годината, а до 3 години ще достигне и очакваният пътникопоток. 

Трите нови метростанции са направени за две години. Всяка от тях е различна. "По принцип всяка станция при нас е индивидуална и се прави по индивидуален проект", допълва изпълнителният директор на "Метрополитен" пред OFFNews.

На спирка "Бизнес парк" ще има и паркинг за 120 коли. Той е готов и остават съвсем малко и довършителни дейности като маркировката, допълни Братоев. Относно това дали ще бъде платен, или не все още няма информация. 

Откриването на новия лъч на метрото ще е утре от 11:00 часа на метростанция "Александър Малинов". На събитието освен кметът на столицата Йорданка Фандъкова се очаква да присъстват и президентът Росен Плевнелиев, министър-председателят Бойко Борисов, зам.-председателят на Европейската комисия за бюджета и човешките ресурси Кристалина Георгиева, министърът на транспорта Ивайло Московски и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева.

Новият участък на метрото ще бъде отворен за пътници след 14:00 часа, а всички, качили се от новите метросанции, ще пътуват безплатно. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!