Арестуваха над 60 нелегални имигранти при акция на "Женския пазар"

OFFNews 20 май 2015 в 22:24 8668 9

Снимка BTV

Патрулка е отцепила една от улиците към "Женския пазар".

Над 60 нелегални имигранти от Афганистан, сред които и деца, са били задържани от полицията по време на специализирана акция в района на "Женския пазар" в София, предаде БНТ.

Те са били настанени в хостел в района, който е силно населен с имигранти. Органите на реда са откарали с белезници и 4 мъже, като са ги натоварили в автобус.

Акцията започна малко след 21:00 часа, когато 2 буса на сектор „Миграция”, полицаи и служители на ДАНС са блокирали движението на бул. „Мария Луиза”, около "Женския пазар" в София, съобщиха от "Фокус". 

Засиленото присъствие на униформени служители е било в периметъра от „Лъвов мост” по бул. „Мария Луиза" до ул. „Поп Богомил”. Патрулките са около 10.

По време на акцията органите на реда са пропускали единствено превозни средства на градския транспорт, като трамваите не са спирали на спирката на „Лъвов мост” в посока Централна гара.

Една от патрулките по време на акцията. Снимка: bTV.

Движението на останалите автомобили е пренасочвано през улица „Поп Богомил”. Към момента движението е нормализирано.

На входовете и изходите на "Женския пазар" са били паркирани 4 полицейски коли с по 4 униформени. На мястото е имало и цивилни полицаи и жандарми.

В междукварталните улици „Цар Симеон”, „Княз Борис Първи”, „Пиротска”, бул. „Христо Ботев” и бул. „Мария Луиза”, където обичайно е оживено до късно вечерта, е пусто.

Остава засилено полицейското присъствие в района.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!