Още един певец от „Йоан Кукузел“ напуска хора

OFFNews 22 април 2015 в 21:22 7267 12

Още един певец от „Йоан Кукузел Ангелогласният“ напуска хора.

Стоян Малинов е част от хора 23 години, но е решил да го напусне, след като неговият колега Георги Петров беше освободен, защото обяви, че не е съгласен с липсата на хонорари за хористите за концерт в Париж.

Днес хората на изкуството ги цени обикновеният човек, но не и управляващите, заяви пред Дарик Малинов.

По думите му настроенията в „Йоан Кукузел“ в момента са по-скоро песимистични, защото хористите са разочаровани от отношението към изкуството, макар че не го признават открито.

„За да отида аз в Париж, трябваше да си намеря заместник, защото пея в един от столичните храмове. Така че аз трябваше да си взема човек, да наема колега, който да ме замества и съответно да му платя. Иначе той с какво ще ми е длъжен? Защото съм човек на изкуството и защото съм църковен певец. Когато отида в магазина, понеже знаят, че съм човек на изкуството, никой не ми дава даром нищо. Сиренето си е с пари и в името на България нима тези години ние не сме го давали и пак ще го давам", посочи Малинов.

„Искаме трудът ни да е оценен достойно, а не с един SMS на министъра от морето, че се гордее. Значи той оценява рибарите, които също са достойни хора, аз не заставам срещу рибарите, но той не оценява моя труд. Тези инвестиции дълги години - уроци по пиано, по солфеж, по вокално майсторство, за да може публиката да не разбере, че аз не съм добре или някой от нашите колеги не е добре. Всичко това са натрупани години труд . И с лека ръка той ни слага дори зад рибарите. Ако е за 50 лева, ще му дам 100 лева да прави скулптури“, подчерта музикантът.

Главният диригент Димитър Димитров каза, че съставът се разграничава от Георги Петров. Не, аз не се разграничавам от Георги Петров. Тези неща си ги говорим с него от години, просто дойде моментът да го изразим на глас, категоричен е той.

След като Георги Петров обяви, че напуска хора, министърът на културата Вежди Рашидов обяви в ефира на bTV: "Получиха командировъчни, колкото получава един министър - 35 евро. Човекът си има самолетния билет, дневните са му осигурени, хотелът – ще му дадем сто лева да се успокои без да пее, ако може. Айде аз ще му дам 50 лв. от моя джоб".

Недоволни от изказването на министъра готвят протест утре пред сградата на Министерството на културата под мотото #ПейWithMe.

Съобщението в групата на протеста гласи:

"Уважаеми данъкоплатци,
нека дарим 100 лв. на министър Вежди Рашидов, за да се успокои и да си ходи, защото песента му е изпята. Всеки е добре дошъл да дари 1, 2 или 5 стотинки в шапката за министъра.
Очакваме най-вече артистите, художниците и музикантите да се присъединят към благотворителната акция #ПейWithMe."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!