"Лалугер" в "Нов театър"-НДК - час и половина смях, сълзи, житейски поуки (снимки)

Ивайло Анев 19 май 2015 в 18:05 4252 0

Снимка Ивайло Анев

В събота, 16 май, се състоя премиерата на постановката „Лалугер“ на автора Александър Урумов, под режисурата на Юрий Дачев.

„Лалугер“ – час и половина смях, сълзи, житейски поуки и невероятна актьорска игра на Николай Урумов в "Нов Театър - НДК".

В събота, 16 май, се състоя премиерата на постановката „Лалугер“ на автора Александър Урумов, под режисурата на Юрий Дачев.

Постановката представя сблъсъка на позабравеното старо, което всъщност е безкрайно живо в малките селца в България, и новото, модерното в голямата столица. Историята на главния герой Дянко Лалугера, чакащ на гарата своя брат, „голям човек, който работи в министерството”, е вълнуваща, преминаваща през обрати, предизвикваща смях и сълзи.

Дянко живее в отдалечен край на България и посещава брат си в столицата, макар и рядко. Посещението му обаче не е самоцел, а отговор на поръчението на брат му да донесе необходимите документи, за да могат да получат европейско финансиране за обработка на фамилната си земя.

Разказът за приключенията, през които преминава Дянко, за да получи всички документи, е изпълнен със смях и завладяващи истории, както и важни въпроси за малките и неособено познати лалугери.

Дянко разказва още за тези, дошли от село, забравили от къде са тръгнали. За тъжната, но изключително умиляваща история на своите баба и дядо. За любимото си куче и майка си. За верността. За смисъла на човешката приказка - любовта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови