Кайно Йесно Слонце ще подгряват исландците Solstafir

ОFFNews 17 февруари 2015 в 16:40 3440 0

Два дни остават до концерта на исландците Solstafir в клуб Mixtape 5 на 19 февруари, които ще бъдат подгрени от родната етно-ембиънт формация Кайно Йесно Слонце.

Кайно Йесно Слонце е аморфен музикален колектив около Веселин Митев (вокали, гайда, кавал, още в Исихия). Бандата ефекто експериментира с фолклорното наследство, атмосферична музика и експресивни глосолалии, а сред инструментите, на които свирят, има гайда, тъпан, тамбура, кавал, флейта - в зависимост от посоката, в която музикантите поемат по време на концерт. С три албума и десетки концерти зад гърба си те са сред най-интересните и самобитни групи на родната сцена.

Solstafir вече спокойно могат да бъдат наречени "сензация". От началото на годината исландците имат вече 25 концерта в Европа и голяма част бяха напълно разпродадени. Solstafir прекрасно съчетават ледените китарни пасажи на северния метъл и елегантното мелодично звучене на меланхоличния пост-метъл.

Solstafir са заедно от 90-те, като с годините постепенно отърсват ранните си викингски и блек метъл влияния, за да се насочат към експериментално и мелодично звучене. Избрали родния си език за изразно средство в песните, исландците се открояват ярко на картата на съвременната мелодична метъл сцена. Последният им запис "Ótta" излезе през август и зае челните места на класациите за албуми на 2014.

Този четвъртък вратите на клуба ще отворят в 19:00 часа, а в 20:15 ще започне шоуто на Кайно Йесно Слонце. Solstafir ще се качат на сцената в 21.30 часа.

Билети на цена 35 лева ще откриете в мрежата на Eventim и по магазини в цялата страна. В деня на концерта цената им ще бъде 45 лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови