"Земята и хората" празнуват световния ден на водата с фотоизложба

OFFNews 21 март 2014 в 13:03 3127 0

Българска асоциация по водите (БАВ) и сдружение „Аз обичам водата“ канят столичани и гостите на града да станат част от инициативата Международен воден мост по случай Световния ден на водата. Празничното събитие ще се проведе на 22 март 2014 г. от 10:00 ч. в Националния музей „Земята и хората“.

Международен воден мост създава единство между десетки чествания в различни точки на страната и в чужбина, посветени на Световния ден на водата. На 22 март в музея „Земята и хората“ ще се осъществява онлайн видеовръзка с информационните центрове в страната, която ще може да се гледа и в интернет през сайта www.waterbridge.info.

В празничния ден столичани могат да разгледат фотоизложбата „Язовирите на България“, организирана в рамките на националния фотоконкурс по едноименна тема. Темата на фотоконкурса отразява обявената от ООН тема за 2014 година – „Вода и енергия“.

Целта е да обедини фотографии от красивите български язовири, пресъздаващи великолепни пейзажи и моментни състояния на водата, уловени с обектива на фотографа и да популяризира българските язовири сред широката общественост.

Официалната церемония по връчването на наградите на победителите във фотоконкурса ще се състои в Деня на водата от 10:30 часа.

В програмата на Детския образователен център участват приложни работилници, творчески ателиета, лаборатории, учебни заведения. Забавлявайки се с любопитни експерименти, рисунки във вода, изработване на макети, децата ще могат да обогатят познанията си за водата като жизненоважен и безценен природен ресурс.

С инициативите на „Международен воден мост“ Българската асоциация по водите и сдружение „Аз обичам водата“ искат да напомнят още веднъж колко важна е ролята на всеки един от нас за опазването на най-голямото природно богатство – водата, което трябва да съхраним за поколенията след нас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови