Александър Морфов напусна Народния театър в знак на протест

OFFNews 03 декември 2014 в 07:44 13548 30

Александър Морфов

Режисьорът Александър Морфов напуска Народния театър "Иван Вазов" в знак на протест срещу управлението на държавата и скандалните събития от последните дни. Това потвърди той пред БГНЕС.

"Слави Бинев ще управлява културата и министър на културата е Вежди Рашидов – аз съм против това държавно управление, против този парламент, против министър-председателя, против министъра на културата, против председателя на комисията по култура. Не мисля, че трябва да остана въобще в държавно предприятие", заяви Морфов.

Морфов е режисьор на едни от най-известните и най-успешни театрални спектакли на Народния театър "Иван Вазов", сред които "Хъшове", "Полет над кукувиче гнездо", "Животът е прекрасен" и др.

Той и преди твърдо е заявявал протеста си срещу начина, по който се управлява културата и нас и погазването й. В началото на 2013 година именитият ни режисьор се осмели да "поздрави" "Пайнер"-а и управляващите с ретро чалгата "Ах, банана" от голямата сцена на Народния театър.

Тогава след края на спектакъла "Животът е прекрасен" режисьорът се качи на сцената и благодари на публиката в залата, на екипа си, на Министерството на културата, на правителството, и на "нашия първи" министър-председател (първи мандат на Борисов тогава), които подкрепят развитието на културата. Откъсите на "Ах, банана" и "И ловец съм, и рибар съм", които Морфов пусна бяха достатъчно красноречиви и допълнителен коментар не бе нужен по повод "Пайнер"-а, който прибира субсидия от почти 2 млн. лева за популяризиране на чалгата у нас и в чужбина.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!