Тежка катастрофа спря движението по E-79 край Джерман (обновена)

OFFnews 20 юни 2015 в 12:23 8184 2

Е-79 край Джебел. Архивна снимка

Тежка катастрофа с един загинал първо блокира, а след това и напълно спря движението по път Е-79 край Джерман, съобщиха за OFFNews от пресцентъра на МВР.

64-годишен мъж, шофьор на автомобил Опел "Астра", е загинал вследствие на сблъсък с ТИР, уточниха от полицията.

Напълно спряно е движението по Е-79 край село Джерман от 16:00 до 19:00 часа, съобщи дежурният в ОПУ-Кюстендил пред агенция Фокус.

Екипи ще изтеглят от жп релсите падналия по-рано днес ТИР. За леките автомобили се въвеждат обходни маршрути в следващите часове, товарните ще бъдат спирани. Полицаи ще регулират движението в района.

Движението на влакове по линията край Джерман също е затруднено. 

При катастрофата ТИР-ът се е преобърнал в страни от пътя в непосредствена близост до жп релси, което възпрепятства движението на влаковете. От БДЖ уточниха, че с 40 минути закъснява международният влак от Солун – София, който престоява на гара Бобошево. Ако се наложи, ще бъде създадена организация на движението и пътниците ще бъдат извозени с автобуси. След 20 минути пътническият влак, пътуващ от София за Благоевград, ще бъде на гара Дупница, където ще изчака възстановяване на движението. След преместването на тежкотоварния автомобил, движението на влаковете ще бъде възстановено.


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!