Реката в Хасково преля, къщи и улици са наводнени

OFFNews 25 октомври 2014 в 11:16 16655 0

Снимка eTV

река Хасковска преля

В Хасково къщи, кръстовища и улици са наводнени, след като Хасковска река преля, съобщава Дарик.

Река Хасковска излезе от коритото си в централната градска част и наводни Зеленчуковия пазар. Голяма част от улиците в центъра на Хасково също са наводнени.

"Има залети дворове на къщи и хора, които се нуждаят от извеждане. Изпращаме екипи, които да извеждат бедстващите от домовете им. Къщите не са изцяло залети. Целият състав на местните служби е в действие. Движението в центъра на Хасково е отцепено. В момента щабът на Община Хасково е събран, за да се вземе решение къде ще бъдат настанени бедстващите жители", каза пред агенция "Фокус" директорът на „Пожарна безопасност” в областта Николай Вълчев.

Преливането е станало, когато нивото на реката се е изравнило с отводнителните шахти, а всичката налична тежка техника за отводняване на къщи и дворове, обясниха от общинската администрация.

Нивата на реките в Хасковско се повишиха след падналите валежи, което усложнява обстановката в областта, съобщи заместник-началникът на Областната противопожарна служба Димитър Колев.

В хасковските села Въгларово, Конуш и Гарваново, също и в димитровградския квартал „Марийно", има залети къщи и дворове, които се отводняват. В района на Четвърти стопански двор в Хасково водата е заляла кошара с овце и се е наложило огнеборците да спасяват овчаря.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови