Психичноболен се барикадира в дома си в Лясковец с пушка, уби полицай

ОFFNews 14 март 2014 в 07:43 11465 17

Психично болен мъж се барикадира с оръжие в дома си в град Лясковец, уби полицай и рани още трима униформени рано тази сутрин, съобщи главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Стрелецът още е в къщата и не е заловен. Провежда се полицейска акция по неутрализирането му.

Двама полицаи са в болницата във Велико Търново в прострелни рани в областта на мишниците. Трети е по-леко пострадал. Животът на тримата е извън опасност.

Според свидетели името на мъжа е Петко Савов, на 53 години, от Лясковец. Доскоро е бил известен бизнесмен в региона, а от миналата година се говори, че пишел до директора на училището, че притежава 3 ловни пушки и възнамерява да ги използва срещу децата в училището, защото вдигат много шум. На свой ред директорът е информирал полицията.

Пред БНР Лазаров обясни, че мъжът се е барикадирал преди цели 4 години - през 2010 г. Вчера той отправил нова заплаха, че ще стреля по децата. Затова в дома му дошъл екип от полицаи по водено досъдебно производство за закана за убийство и незаконно притежание на оръжие. По думите на главният секретар на МВР полицаите отишли на адреса, за да предотвратят инцидент. Тогава мъжът открил стрелба по тях. На място той е застрелял един от униформените, а други двама са ранени от рикошет.

Мъжът е стрелял с ловна пушка с патрони за едър дивеч. 

Районът около инцидента бе отцепен от полиция, учебните занятия в училището бяха отменени.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!