Приятели на убития Емил плашат с протести пред британското посолство

OFFNews 13 юни 2014 в 09:14 5415 4

Близки и приятели на убития Емил от столичния квартал "Горубляне" се заканиха да протестират пред посолоството на Великобритания.

На 10 юни 25-годишен англичанин наръга 18-годишния младеж при сбиване. Емил е получил няколко прободни рани, преди да почине в болницата. Убиецът е футболен фен със забрана да посещава мачове на територията на Великобритания за това, че е извършил престъпление по време на мач. От снимките в неговия Фейсбук профил става ясно, че се е занимавал активно с фитнес.

До убийството се е стигнало след пререкание между две групи младежи в кварталното училище в „Горубляне", разказа пред Нова телевизия майката на Емо. Синът й не е бил там в този момент. Дошъл по-късно, за да помогне на приятелите си.

Англичанинът и неговите приятели пристигнали от „Дружба", добави Добри, най-добрият приятел на убитото момче. По думите му Емо не е познавал англичанина. Приятелите му твърдят също, че провокацията е била от страна на групичката от „Дружба".

Емил починал няколко часа след сбиването в болницата, където го откарали неговите приятели. Те споделиха пред „Здравей, България", че е бил много добро момче. Искал да следва психология в Софийския университет. Имал и мечта - да стане кмет на „Горубляне", за да подобри живота на хората от квартала.

Приятелите на Емо настояват за най-тежкото наказание за убиеца му. Опасяват се, че може да се стигне до развитие, подобно на случая с Майкъл Шийлдс, за чието екстрадиране лобираше активно британското правителство. Страхуват се, че и сега ще се случи същото и нападателят няма да изтърпи наказанието си.

Приятелите на Емил имат намерение да създадат организация „Справедливост за Емо" и обещават протести и пред британското посолство, ако не бъде произнесена справедлива присъда за извършителя на престъплението - доживотен затвор. Призовават полицията и съда да си свършат съвестно работата, но се страхуват, че няма да получат защита от държавата и българските политици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови