Пребитото 2-годишно момиченце може да отиде в приемно семейство

ОFFNews 05 май 2015 в 11:45 2359 0

2-годишното момиченце, което беше прието в болница с опасност за живота, след като майка му го пребила, най-вероятно ще отиде в приемно семейство.

Това стана ясно от думите на началникът на "Закрила на детето" Маринела Иванова в Търговище.

"За нас, на този етап, най-важно е здравословното състояние. След като то бъде овладяно, ще се извърши преценка за предприемане на най-подходяща мярка за закрила, най-вероятно – настаняване в приемно семейство", каза тя пред БНР.

Според Иванова детето е имало "типичното поведение на малтретирано дете" в болницата. Тя подчерта, че в момента се извършва оценка на сигнала и вече са се свързали .

В момента 2-годишното момиченце се лекува във варненската Университетска болница "Света Марина". Сигналът за побоя над детето бил подаден на 30 април. Момиченцето било прието първоначално в болницата в Търговище с опасност за живота и с множество синини по тялото. След това то било транспортирано във варненска болница. На 1 май  лекарите оперирали детето и било установено, че то има счупени ребра и увредени вътрешни органи.

Вчера полицията е установи, че майката на дето е нанесла побоя. Жената е задържана за 72 часа. Ако вината й бъде доказана, тя може да получи от 2 до 10 години затвор.

Майката и детето не са от Търговище и от общината. Те живеели в района от края на месец февруари. За детето не е постъпвала информация, както и сигнал, до 30-и април.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!