Пиян учител би деца на екскурзия

ОFFNews 02 ноември 2014 в 12:32 8641 9

Пиян учител е налетял на бой на учениците си и на своя колежка по време на екскурзия.

Инцидентът е станал на хижа Бузлуджа, където била една от нощувките, съобщи БГНЕС.

48-годишният възпитател бил с ученици на възраст между 13 и 15 години от СОУ "Васил Левски" (Девня). Вечерта учителят се напил, започнал да буйства и да бие децата. Другият ръководител на групата, учителка от същото училище, се опитала да го обуздае, но той започнал да я блъска и нея. След подаден сигнал се наложила намеса на полицията.

В момента учителката и едно момиче са настанени в центъра за спешна медицинска помощ в Казанлък. Останалите все още са в хижата и чакат автобус да ги прибере. Децата разказали, че там не се продавал алкохол и учителят вероятно го е носел със себе си.

Агресивният учител е бил уволнен от предишното училище, в което е работел.

Говорителят на полицията в Стара Загора Ваня Кръстева разказа прд агенция "Фокус" по-различна версия за инцидента:

Сутринта един от учителите забелязал деца да се удрят със снежни топки. Направил им забележка и след като тя е останала без последствие, той блъснал едно от децата, то блъснало друго и паднали. Към момента Кръстева отрече да има информация, че има настанени пострадали в Спешния център в Казанлък. Предстои проба да покаже дали възпитателят е употребил алкохол. „Колеги са на място и работят по случая, има и представител на Детска педагогическа стая”, коментира говорителката на полицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!