Напрежение в доспатско село заради сигнал за купуване на гласове

OFFNews 25 октомври 2015 в 08:20 3433 1

Напрежение в Доспат заради сигнал за купуване на гласове

Напрежение заради сигнал за купуване на гласове е имало снощи в с. Змеица, община Доспат, съобщава БНР. 

Привърженици на две партии, кандидати за общински съветници, кандидат-кметове заплашиха със саморазправа късно снощи, което довело до намесата на полицията. 

До напрежението се стигнало, след като кандидат за кмет подал сигнал за купуване на гласове от противника му. Снощи пред избирателната секция в селото се събрали хора, които започнали да звънят на други. Така се стигнало до блокиране на привържениците на другата партия в една от сградите. На свой ред блокираните извикали "подкрепление" и новодошлите препречили пътя на първата група блокиращи. 

Двете страни отправили взаими упреци за купуване на гласове. 

Кордон от полицаи е разделил двете групи. Образувани са две проверки - едната е за купуване на гласове, а другата - за хулиганство. 

В с. Поточница пък се оказа, че името на единия кандидат-кмет въобще не фигурира в бюлетините, съобщава Нова тв. От ЦИК уверяват, че спешно се допечатват бюлетини и те ще бъдат изпратени от София. Най-вероятно поради това изборният ден в селото ще бъде удължен.

В Ловеч в няколко секции не отворили на време. От ОИК съобщиха, че в някои от секциите денят е започнал в 6.30 часа заради забавяне в подребдата на урните, бюлетините и списъците. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови