Радан Кънев: Нима някой си мисли, че в избори може да се участва без бюджет?

Николаос Цитиридис 27 август 2014 в 17:07 14097 23

По повод провала на вчерашните преговори за коалиция между Реформаторския блок и Зелените, потърсихме мненията на съпредседателя на "Зелените" Борислав Сандов, говорителя на Реформаторския блок Радан Кънев и на Гроздан Караджов от Гражданския съвет на РБ.

Ето какво каза Радан Кънев:

Защо не присъствахте на срещата между РБ и "зелените" и защо нямаше представител на вашата партия там?

Цялото ръководство на ДСБ беше извън София, като ние все още сме в Пловдив на изнесено ръководство и честно казано не съм си представял, че подобен емоционален жест може да бъде извършен от колегите ми. Предполагах, че днес ще приключим с тия разговори, но вижте за 5 години, това ми е за 10-ти път опит да привлечем "Зелените" в нашето консолидирано реформаторско пространство. Жалко, но факт.

Аз съм се напъвал от европейските избори през 2009 г. и винаги, когато в България е имало избори. Мисля, че идеологическите различия между нас са много големи. И след толкова опити трябва да си направя сметка, че са били грешни.

Идеологически или финансови различия са били проблем за коалицията?

Какво значи финансови различия? Нима някой мисли, че на избори може да се участва без бюджет. Не виждате ли колко евтин претекст е това. След 5-годишни опити за коалиция със "Зелените", всички от които аз съм водил за добро или лошо, мога да кажа, че проблемът е или идеологически или манталитетен. Някакъв повод да се напуснат разговорите винаги се е намирал, а в случая това, че една кампания се нуждае от бюджет да се представи като морален проблем за мен е смешно. И съвсем категорично го казвам, толкова е очевидно. Предвид, че нито една от партиите в блока не разполага с бюджетни средства ние търсим дарения лек по лек, за да можем да се явим на избори и някой да очаква, че ще се яви на избори без той да набира средства за кампанията, това за мен е крайно несериозен претекст.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!