БТК потвърди: Няма сделка за смяна на собствеността

Александра Маркарян 25 март 2015 в 15:29 7591 6

Българската телекомуникационна компания (Vivacom) официално потвърди, че не няма сделка, на базата на която да е сменена собствеността на мажоритарния пакет в компанията.

Ето какво гласи официалното съобщение на сайта на компанията:

През последните няколко години VIVACOM промени телеком пазара и днес е телеком доставчик номер едно в България. Ние предлагаме най-пълния набор от услуги на пазара – фиксирани, мобилни, телевизия и интернет. VIVACOM обслужва милиони потребители и осигурява интерактивни, иновативни и сигурни продукти и услуги.

Акционерите приветстват проявата на интерес към компанията от страна на всеки потенциален инвеститор, който е сериозен, уважаван и в добро финансово състояние. Процесът от проява на интерес до сключване на сделка обикновено отнема от няколко месеца до няколко тримесечия. Промяната на контрола над VIVACOM изисква стриктен процес на одобрения както от страна на акционерите, така и от българските и европейски регулатори. На този етап ние не сме информирани за действия или сделки, които са довели или биха довели до промяна в собствеността на мажоритарния дял на компанията. Такава промяна би довела до промяна в контрола над управлението й според Проспекта за облигационен заем, но към настоящия момент това не е налице.

Ще продължим да работим, за да посрещаме нуждите на нашите клиенти, да се съобразяваме както с интересите и изискванията на притежателите на облигации, служителите и акционерите, така и на регулаторните органи. Основната ни мисия и отговорност е да продължим да работим с всички заинтересовани страни и да осигуряваме най-добрите услуги на пазара.

Компанията е в много добро финансово състояние и обслужва всичките си задължения навреме. Всичките ни дейности, включително инвестиционната програма, се осъществяват според плановете ни за 2015 година. Подготвени сме и имаме необходимия финансов ресурс да инвестираме в изграждане на LTE мрежа веднага, щом КРС даде разрешение за използването на необходимите честоти.

Финансовите резултати на компанията за 2014 година ще бъдат публикувани на 30 март 2015.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови