ЦИК разпредели сигнала за купуване на гласове към прокуратурата в Перник

Владимир Йончев 05 октомври 2015 в 13:21 3729 4

ЦИК разпредели сигнала за купуване на гласове към Районната прокуратура в Перник, съобщи говорителят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова.

В петък OFFNews, заедно с още 54 медии, получи аудиозапис, в който ясно се чуват признания за купуване на изборите. Според подателя му, гласът е на кандидат за кмет.

Досега почти нито една друга медия не е написала и дума за купения вот.

"Просто си платихме вота" е най-скандалното изречение, което се чува в звуковия файл.

OFFNews препрати записа на Централната избирателна  комисия, чието задължение е да го препрати по компетентност. Разпределянето му към Перник води до предположения къде точно се е случило скандалното пазаруване на гласове.

В записа се чува още едно прелюбопитно изречение:

Ще дадеш на двама. И аз повече нямам никакви други ангажименти. Тия не съм ги виждала. Ония цигани ще дойдат във Диализата, където дойдоха да .....

Според сайта на Пернишката болница "Рахила Ангелова" началник на отделението по хемодиализа е д-р Вяра Церовска, депутат и кандидат на ГЕРБ за кмет на Перник.

Още в петък БСП даде случая на прокуратурата.

Публикуваме стенограма на записа:


Един без зъби ли беше?

Аз не ги познавам. Дойдоха за неговото пълномощно. Аз се чух преди два дена или три. Притесних се за друго – да вземем документите. Тя и сега си създаде и я помоли да ми донесе пълномощните. Значи тази... това е... това момче... майка му вчера идва, където майка ѝ е в Батановци там – на нея ще си ѝ дам, защото не ми носеше пълномощното. Значи носите ми пълномощното, да направя пълномощното и да напиша с думи, че трябва да се архивира.

Тези не ги знам.

Кой ти ги е дал?

Тази купа. Не ги знам това са хората на Купа. За утре, като свършите, Кате, да кажеш на Милена, на счетоводителката, да вземе една кошничка цветя и нещо, което да го има тука. Една кошница поръчай - може да не е много голяма, може да е с естествено цвете. Нали там да си го отглеждат в клуба.

А ние... аз... ще си се справим с него.

А ти си, действай, се справяй.

От тебе стотинка не искам. Мисълта ми е, че не трябва да ги взимат, защото аз не знам за тия хора те въобще какво са правили. Нито се върнаха, аз ще им кажа, че няма да им дам пари.

И не ги познавам, не ги знам и не съм ги виждала. Това е от тия, които агитирахме.

Аз те питам.

Имам за двама цигани, за които трябва да се... Сашо и жена му... четирима... а те са дошли двама, а другите двама не са дошли. Значи ще ми ги дадеш, аз ще им платя на другите двама – на Сашо и жена му съм платила.

Към други нямаме.

Имаме, четирима са! Сашо, жена му и още двама цигани, които са без удостоверение. Те са нали такива платени, просто си платихме вота.

Добре, добре, разбрах. И сега искаш да кажеш от тия пари аз да си взема?

Ще дадеш на двама. И аз повече нямам никакви други ангажименти. Тия не съм ги виждала. Ония цигани ще дойдат във Диализата, където дойдоха да ..... (не се разбира). И аз повече нямам никакви ангажименти към никого.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови