РБ: Застъпници на ГЕРБ возят хора до урните и ги черпят

OFFNews 25 октомври 2015 в 15:05 2313 1

От щаба на Реформаторския блок в Шумен са депозирали жалба в ОИК, че в село Струино застъпникът на ГЕРБ Георги Ганев обикаля с кола селото и вози хора до урните, съобщават от пресцентъра на коалицията.

Според реформаторите след това Ганев води гласувалите в кметството, където ги чака досегашната кметица Силвия Костов, въпреки, че е в отпуск. Според щаба има съмнения, че там хората да получават благодарност под формата на облага.

Щабът на РБ в Пловдив пък е изпратил пет жалби до ОИК за изборни нарушения. От коалицията сигнализират, че в секция №54, в ПГАТ “Гоце Делчев”, председателят има бюлетини в личния си багаж, които лично попълва и поставя в пликове с цел последващо гласуване с тях.

От щаба също са подали жалба, че в секции №13 и №21, в ОУ "Яне Сандански" се раздават предварително скъсани от кочана бюлетини, което противоречи на изборното законодателство.

В секция №100 в СПТУ по електропромишленост пък са забелязани случаи, в които се изнасят бюлетини от стаята от член на СИК с аргумента, че същите са невалидни. От щаба обаче настояват за спешна проверка.

В четири секции не са допуснати застъпниците и представителите на МК „ Здравко Димитров - Да решаваме заедно “ при приемане на изборните документи. Това се е случило в секция 58 в ОУ Ст. Михайловски“, в секция 53 на ОУ „ Константин Кирил Философ“, в секция 30 на Медицинския колеж и в секция 80 на ОУ "Любен Каравелов.

В две секции - 14-та в ОУ " Панайот Волов " и 47-ма на ФИЛКАБ - председателите на СИК отказват да предостави копие от протокола в края на изборния ден , неприемайки Решение на ОИК Пловдив № 429-МИ от вчера.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови