Човек се запали пред президентството (обновена)

Юлиан Христов 13 март 2013 в 13:41 18362 44

Димитър Димитров СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ
Димитър Димитров СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ

Човек се запали пред президентството около 13:30 ч днес. По информация на OFFNews той се казва Димитър Димитров. Името съвпада с обявените от СДВР инициали Д.Д. и с паднали от дрехите му визитки, на които е изписано "Димитър Димитров - ковано желязо".

От  СДВР потвърдиха за инцидента, за който получили сигнал в 13:35 от служители на НСО. Пострадалият е на 51 години, съобщиха от полицията. Той живее в София и има работилница за ковано и вито желязо извън столицата.

От охраната на президентството и преминаващи граждани са реагирали веднага и са успели да изгасят мъжа. Линейка веднага го е откарала от мястото на инцидента - фонтанът пред президентството. 

Очевидци разказаха, че мъжът е бил около 51-годишен, полял се е с течност от газова бутилка и се е запалил без да е изказвал някакви искания. Първо на помощ са се притекли минувачи, които се опитали да го изгасят с връхните си дрехи. Веднага след това са се намесили и охранители от НСО.

Според друга свидетелка на инцидента мъжът е горял около 2-3 минути.

На брифинг проф. Огнян Хаджийски, ръководител на клиниката по изгаряния в "Пирогов", съобщи, че Димитров е с опасност за живота.

51-годишният мъж се е залял с бензин, има 25% изгаряния - по главата, врата, гърдите и ръцете. Димитров е вдишал от парите, освен това преди 2 седмици е получил инфаркт, което допълнително усложнява състоянието му.

Първоначално е преминал през шокова зала, интубиран е и са му направени превръзки. Поставени са му системи.

Утре ще бъдат свалени превръзките и лекарите ще преценят дали да извършват операции за изрязване на обгорените тъкани.

Към момента при пострадалия не са пристигнали негови близки. Димитров е бил в съзнание при пристигането си в „Пирогов“ - казвал, че изпитва силни болки и е поискал вода.

Това е четвъртият случай на самозапалване от началото на масовите протести в страната от средата на февруари.

На личния си сайт Димитров е публикувал следното видео:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!