Условна присъда за мъжа, влачил кучето си с автомобил

OFFNews 18 септември 2013 в 15:16 9994 10

Снимка: Animal Hope
Снимка: Animal Hope

Условна присъда от 11 месеца лишаване от свобода с три години изпитателен срок и глоба в размер на 1000 лева получи Райчо Иванов.

Иванов скандализира обществеността с мъчението, на което подложи кучето си на 7 юни 2013 година, като го върза за автомобила си и го влачи. Няколко дни по-късно 55-годишният мъж от с. Тополово, Пловдивско, беше арестуван, а кучето му беше открито мъртво. 

Райчо ИвановДнес Асеновградският районен съд наложи условна присъда по обвинения за "непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото". Деянието било извършено с изключителен цинизъм (Иванов е казал на двама свои съселяни, че кучето трябва да се мъчи) и въпреки забележките и молбите да спре с мъчението, той е продължил да влачи кучето. 

Иванов беше признат и по обвинението, че е проявил жестокост към кучето, в резултат на което животното е починало. 

Делото се разгледа по съкратената процедура, след като подсъдимият се призна за виновен. Това е и причината да му бъде наложено по-ниско наказание.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Пловдивски окръжен съд.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12005

10

Stoika Stoeva

25.04 2016 в 21:39

i neshto slu4i li se s nego?prizna se za vinoven i se izmukvame taka li????mi i az 6te po4na da ybivam to lesna rabotata ....

 
X

Подкастът на OFFNews